Web sitemize hoş geldiniz. DERNEK BANKA HESABI Not:para yatırırken aidat veya bağış olarak belirtiniz.Özellikle Üyeler, isim soyad,üye numarası,aidat diye belirtmeleri gerek. İş bankası üçyol şubesi izmir- 3426 770070 İBAN:TR94 0006 4000 0013 4260 7700 70
Duyurular

DERNEĞİMİZİN WEB SİTESİNE HOŞ GELDİNİZ.


DERNEK BANKA HESABI

Not:para yatırırken aidat veya bağış olarak belirtiniz.Özellikle Üyeler, isim soyad,üye numarası,aidat diye belirtmeleri gerek.


İş bankası üçyol şubesi izmir- 3426 770070

İBAN:TR94 0006 4000 0013 4260 7700 70


DERNEKDEN MESAJ ALMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR YÖNETİME YILLIK 30 TL ÖDEYEREK MESAJ SİSTEMİNE DAHİL OLABİLİRLER.İSTEYEN ARKADAŞLAR YÖNETİMLE İRTİBATA GECEBİLİR.


Değerli üyelerimiz aidatlarımızı zamanında ödemeye gayret gösterelim.


Sitemizde kaybettiklerimiz sayfasında resmi siteye geçmeyen resimler varsa tekrar gönderebilirsiniz. Birde burdaki resimlerin boyutları küçük olduğundan ve üzerinde yazı olduğundan pek iyi gözükmüyor.Elinde yeni resim olan arkadaşlar gönderirseniz yayınlarız daha iyi gözükür.


Sitemizde yayınlanmasını istediğiniz resim belge gönderebilirsiz.Eski resim olan arkadaşlar gönderirlerse hep beraber eski zamanları yad edmiş oluruz.


KÖYÜMÜZDE HAYIR YAPACAK OLAN ARKADAŞLAR SİTEDE YAYINLAMADAN ÖNCE HAYIR YERİ O GÜN BOŞMU, YEMEK YAPACAK KİŞİ VE MEVLÜT OKUYACAK KİŞİLERLE KONUŞUP UYGUN MU  ONDAN SONRA SİTEYE YAZILIRSA DAHA İYİ OLUR.


Balıkesir Hava Durumu
Anket
SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ


 
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD  
EURO  
       
Özlü Sözler
Rabbim! Bana ve ana-babama verdiğin nimete şükretmemi ve razı olacağın yararlı iş yapmamı temin et. Ahkâf Sûresi, 15
Sitemizi Tavsiye Ediniz
Sitemizi arkadaşlarınıza tavsiye ederseniz memnun kalırız.
 
  
Topraklarımız Yabancı Şirketlere Satılıyor?!
 
 

 

Topraklarımız Yabancı Şirketlere Satılıyor?!

Bursa merkezli, kaynaksız bazı söylentilere göre ise israile bağlı emlak firmalarının ilçemiz Sındırgı’nın Osmanlar, Aktaş, Mumcu, Gözeren, Çamalanı, Düğüncüler köyleri / mahalleleri civarındaki ve aynı şekilde komşu ilçelerimiz Gördes, Bigadiç dağ köylerindende aynı haberleri duyduğumuz, arazileri metrekaresi 30 ila 40 kuruştan satın alarak 75 kuruştan başlayan fiyatlarla meyve bahçesi veya teminatlık arazi olarak dışarıdan gelenlere satış yapılmaktadır. Bu FİRMALARIN YOĞUN ŞEKİLDE arazi satın almaları, “topraklarımız israillilere satılıyor” söylentisini ilçemizde baya gündem konusu yapmakla birlikte bazı verimsiz arazileri de satın alan firmalar ne amaçla böyle birşey yaptıkları ise bilinmiyor.

Bu konuda yaptığımız birkaç araştırma sonucu şöyle sonuçlara ulaştık;

*Birinci ihtimal, buradaki araziler, 1000 rakımın altındaysa (800 rakım civarı ise) , güney veya güneydoğu cepheli ise ki bu durum sabah oluşan don olayını egale eder yani meyve verecek çiceği nisan ayında don vurmaz, Z 0900 kirazı ( bilinen adıyla iri Napolyon kirazı) yetiştirmek için olabilir, çünkü bu değerli kiraz ihracatında ABD ile ülkemiz kafa kafaya yarışmaktadır, bu söylediklerimiz tahminidir, coğrafi ve tarımsal gerçekliğini orada yaşayan halkımız daha iyi bilir.

*İkinci ihtimal, devlet, inşaat alanı olmayan kesimlerde şirketlere destekleme verdiği bilinmektedir.  Bahsi geçen şirketler alım yaparak halktan 30 40 kuruşa alıp faturadan metrekaresini 1-2 liradan gösterip destekleme alıyor olabilir.. Bu sav, nasıl ki yap-sat yapan firmalar 100 bin TL’ye sattığı daireyi fatura da 30 40 bin tl civarı gösterdiği gibi bu şekilde bir düzen olabilir diye düşünülmektedir.

* Üçüncü ihtimal ise en güçlü ihtimal ki, Sındırgı ve Gördes dahil olmak üzere çok geniş bir çevrede madenin keşfedilmiş olabileceği ve bu tezi onaylar şekilde yakın zamanda bu bölgede çıkan altın madeni çıkması ve işletime açılmasıdır. Bazı vatandaşlar, her yerde mi maden var? Her yer alınıyor diye akıllara sorular gelse de, her yerden ve çok değişik yerlerden alıcıların olduğu da araştırma sonuçları içerisinde..

Bu alım işinin başlayalı ise birkaç yıl olmuş… Bir köy düşünün işe yaramaz her bir noktası dahi satılmış ve şu aşamada önemsiz ve herkesin kayıtsız kaldığı bir dönemdeyiz. Bu ileriye bakılacak olursa büyük bir sıkıntı.

Bu durumu engellemek için, çiftçilere satılmasın denilebilir ancak bu çözüm değil. Çünkü işlemeyen bir toprağı büyük şehire göçmüş kişiler ne yapsın? Bu duruma önlem olarak acilen bir şeyler düşünülmeli.. İlçemiz başkanlığı ve devlet olarak bu konu araştırılıp, açıklık getirilmeli. Daha sonra bu konu hakkında çözümler, projeler üretilmeli yoksa bugün ört pas edilen durumdaha sonra devam edebilir..

Sizlerin bu konudaki ulaştığınız sonuçları yorumdan yazarsanız seviniriz.. Sonuç olarak memleket meselesi bunları herkes bilmeli. Özellikle orada yaşayan köylülerin bilgilendirilmeleri gerek biran önce.

KAYNAK:http://sindirgida.com/topraklar%C4%B1m%C4%B1z-yabanc%C4%B1-%C5%9Firketlere-sat%C4%B1l%C4%B1yor/

 

 


Okunma Sayısı: 1677



Yazdır

 

 DİĞER HABERLER





















Üye Giriş Paneli
E-posta:      
Şifre:        
Şifremi unutum
Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
   
 
Son Ziyaretçi Yorumları
Mehmet Akbaş
Tüm derecikörenlilere selâm.

MUSTAFA ATLI
Sayın Kıymetli Köylülerim Hayırlı Bereketli Ramazanlar dilerim.Rabbim Kadir gecesine ulaşıp idrak edip Bayrama kavuştursun hepimize. Çok Selam dua ve hürmetlerimle

Mehmet Akbaş
VEFAT EDEN TÜM KÖYLÜM VE KOMŞULARIMA ALLAH C.CEL.HU DAN RAHMET ETSİN İNŞEEE ALLAH C.CEL.HU !!!!!


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler