Allah yolunda her ne harcar veya her ne adarsanız, şüphesiz Allah onu bilir. Zulmedenlerin yardımcıları yoktur. [Bakara Sûresi, 270]

Derecikören köyü Hakkında

Tarihi

İlk ismi.Derecikviran'dır.26 Ağustos 1952 tarihinde büyük bir yangın geçirmiş ve 93 hane tamamen yanmıştır.Kurtuluş savaşında çok sayıda şehit verilmiş,kimisi de gazi olarak geri dönmüştür.

Coğrafi Konumu

Kuzeyinde Pelitören Köyü, doğusunda Simav İlçesi, güneyinde İzzettin Köyü,batısında ise Karacalar Köyü bulunmaktadır.

İklim

Karasal iklim hüküm sürmektedir.

Nüfus

240 haneli köyde,1990 sayımına göre 943, 1997 nüfus sayımına göre 662, 2000 yılı nüfus sayımına göre ise 598 kişi yaşamaktadır.Bu tabloya bakıldığında nüfusun yıllara göre önemli ölçüde düştüğü görülmektedir.

Yüzölçümü:53900 dekar

Mahalle ve Mezra Sayısı:Yoktur

Ulaşım

İlçe merkezine uzaklığı 60 km olup yolun tamamı asfalttır.

İçme Suyu

Şebekeli içme suyu mevcuttur.

Kanalizasyon

Kanalizasyon mevcuttur.

Ekonomisi ve Tarım

Tarım, hayvancılık ve kısmen halı dokumacılığı yapılmaktadır.Mevcut arazinin 487 dekarında tütün, 2000 dekarında buğday,100 dekar yem bitkisi ekimi yapılmaktadır.300 büyükbaş hayvan , küçükbaş ise 1350 adettir.

Eğitim

Köyde eğitim seviyesi iyi seviyede olup, okuma yazma oranı %98 dir. Köyde ilköğretim 1-3-4-5-6-7-8.sınıflardaki öğrenciler ise Düğüncüler İlköğretim okulunda taşımalı olarak eğitimlerine devam etmektedirler.

Sağlık:Sağlık kuruluşu yoktur.

Köy Konağı:Eski bir köy odası mevcuttur.

Köy Camisi:2 adet cami ve İmam-Hatip mevcuttur.

Kültür-Turizm

Önemli bir turizm kaynağı bulunmayıp kısmen halıcılık turizmi yapılmaktadır.

Sosyal Yaşantı

Köyde bir adet kahvehane ve iki adet bakkal dükkanı,bir demirci,bir adet marangoz mevcuttur.Başka sosyal imkan olmadığından kahvehaneler halkın zaman geçirdiği mekanlardır.